Rijles

BE rijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk

Rijles

BE rijbewijs halen

Als je met een caravan op vakantie wilt, moet je eerst je BE rijbewijs halen. Dit is namelijk verplicht voor de meeste caravans. Je hebt een BE rijbewijs nodig voor aanhangers van meer dan 750 kilo, inclusief het laadvermogen. Ook als de combinatie van auto en aanhanger zwaarder is dan 3500 kilo heb je dit aanhanger rijbewijs nodig. Voor een beetje caravan zit je daar wel boven. Ga je met alleen je rijbewijs B met een te zware aanhanger rijden dan riskeer je een fikse boete en bovendien ben je niet verzekerd als er iets gebeurd.

Verschillende pakketten om het BE rijbewijs te halen

Caravan

Aangezien wij graag een caravan willen kopen, was het belangrijk om het BE rijbewijs te halen. Ik had daar helemaal geen zin in maar ik vond het wel belangrijk dat mijn man en ik allebei met de caravan konden rijden. Dan kun je ook iets verder weg op vakantie. Mijn man is echter een beetje betere chauffeur dan ik. Hij heeft er meer gevoel voor en pikt het sneller op. Ik was dus wel een beetje huiverig voor de rijopleiding die hij uitkoos Toch heeft dat heel goed uitgepakt. Hij kwam namelijk terecht bij Verkeersschool Wesseldijk. Deze ANWB erkende opleiding biedt namelijk verschillende pakketten aan. Op de manier konden we allebei op ons eigen tempo het BE rijbewijs halen. Mijn man koos voor de dagopleiding en voor mij was de meerdaagse variant wat beter zodat er meer tijd en uitleg was. Uiteindelijk zijn we allebei geslaagd voor ons aanhanger rijbewijs. Het was veel minder eng dan ik dacht en ik vond het ook echt leuk om te doen. We hebben inmiddels ook een caravan gekocht en deze zomer gaan we er mee op vakantie. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat maar ik heb er alle vertrouwen in.

Related Post