Een tweedehands auto kopen: waar ga je op zoek?


Is je huidige auto toe aan vervanging of ben je van plan om je eerste auto te kopen? Grote kans dat je dan op zoek gaat naar een tweedehands auto. Een tweedehands auto, ook wel een ‘occasion’ genoemd, is over het algemeen een stuk goedkoper dan een nieuwe auto. Daarnaast zijn veel tweedehands auto’s nog in uitstekende staat, al geldt dit natuurlijk niet voor iedere occasion. Er zijn verschillende partijen waarbij je terecht kunt voor de aanschaf van een tweedehands auto. In dit artikel vertel ik je erover.

Neem een kijkje over de grens

Misschien niet de meestvoorkomende optie, maar dat maakt het niet minder geschikt. Auto’s in het buitenland zijn namelijk vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. Wel is het zo dat je rekening moet houden met de BPM als je ervoor kiest om een auto te importeren uit het buitenland. De BPM is in feite een belasting die wordt geheven over het importeren van personenvoertuigen uit het buitenland. De hoogte van de BPM is afhankelijk van de milieuonvriendelijkheid van het betreffende voertuig. Benieuwd naar de kosten auto importeren of wil je meer weten over het importeren van een auto uit het buitenland? Neem dan contact op met Automotive import.

Garage, dealer of particulier

Naast het importeren van een auto uit het buitenland, kun je ervoor kiezen om langs te gaan bij een garage of autodealer. Ook kun je ervoor kiezen om een auto te kopen van een particulier, bijvoorbeeld naar aanleiding van een advertentie op Facebook of natuurlijk via Marktplaats. Als je langsgaat bij een particuliere verkoper en je beschikt zelf niet over voldoende vakkennis, dan is het verstandig om iemand mee te nemen die je kan ondersteunen. Dit om te voorkomen dat je een te hoge prijs betaald, of dat je een auto koopt die achteraf gezien allerlei gebreken blijkt te hebben.

Related Post