Twee veiligste plekken om op de sleepdienst te wachten


Gestrand raken langs de weg is iets wat iedereen kan overkomen, en dan is het noodzaak om op de sleepdienst te wachten. In dergelijke situaties kan het van onschatbare waarde zijn om te weten hoe jij jezelf en jouw familie veilig kan houden.Hier zijn volgen drie locaties waar jij de veiligheid voor iedereen kan waarborgen.

Wacht op de sleepdienst op de vluchtstrook

De meeste snelwegen hebben een berm waar bestuurders hun voertuig kunnen parkeren in geval van nood. Als je midden op de weg autopech krijgt, maar je kunt jouw auto nog steeds versnellen, dan is het raadzaam om deze naar de rechterkant van de weg te manoeuvreren. Op die manier blijf je uit de buurt van het tegemoetkomende verkeer totdat het lukt om hulp te bellen. Als je de weg blokkeert, kan dit niet alleen gevaarlijk zijn voor jezelf, maar ook voor de andere bestuurders. Daarom is het belangrijk om de dichtstbijzijnde vluchtstrook of noodhaven te bereiken en daar je voertuig tijdelijk te parkeren.

Blijf in de auto zitten

Zelfs als uitstappen mogelijk is, wordt het ten zeerste aanbevolen om in de auto te blijven en de veiligheidsgordel aan te houden. Uiteraard geldt dit niet als de motor oververhit is en er veel rook uitkomt. De auto is beter zichtbaar als je erin zit, en je voorkomt ook verdere schade. Het is de veiligste plek om op de sleepdienst te wachten.

In de auto blijven is met name noodzakelijk als je ‘s nachts, tijdens een storm of heftige regenbui, of op een onveilige en verlaten locatie, gestrand bent geraakt. Houdt de deuren van de auto altijd op slot en loop niet rond onnodig rond het voertuig. Dit kan de aandacht trekken van verkeerde personen.

Tags: ,

Related Post